Sief et Linguine, Spëtzelen oder Ramen, ouni Gluten oder op Basis vu Lënsen zoubereet, net nëmmen de 25. Oktober, um internationalen Dag vun den Nuddelen, sti se um Menu. E Basisliewensmëttel mat héijem gastronomeschen, kulturellen an nohaltege Wäert, dat iwwerall bei Grouss a Kleng beléift ass. Mir beliichten hei virun allem hir héich Närstoffqualitéit a gesinn, wéi mir se am Alldag an alle Liewenssituatioune kënnen asetzen.
Maachen Nuddelen déck, si glutenfräi Nuddele méi gesond a wéi kënnen Nuddelen am beschten an e gesond Iessen agebaut ginn? Ob dës Froe gëtt d'Ernärungsberoderin Lis Muller eng Äntwert.
Referenzen:
Chiavaroli L, K. C. (2018). Effet des pâtes dans le contexte de régimes alimentaires à faible indice glycémique sur le poids corporel et les marqueurs d'adiposité: revue systématique et méta-analyse d'essais contrôlés randomisés chez l'adulte. BMJ
https://lesjourneesmondiales.fr/agenda/journee-mondiale-des-pates. (s.d.). Récupéré sur https://lesjourneesmondiales.fr
https://www.alig.lu/
https://www.em-consulte.com/article/1430826/le-%E2%80%9Csans-gluten%E2%80%9D-du-traitement-au%C2%A0phenomene-de-mod