Bewosst Gesond
Déi gutt Kaffisboun
12 min
Frësch gemuel, maximalen Aroma: Léiwer en Espresso oder e Cappuccino? Et geet ëm e ganz beléifte Gedrénks, de Kaffi. Déi eng hunn am léifsten e gudde Café au lait, anerer schwieren op e Mokka, e Lungo, e Ristretto, e Latte machiato oder e Filterkaffi asw.
De Kaffi ass beléift iwwerall op der Welt, och wann d'Traditioune vu Land zu Land verschidde sinn. Wéi de Kaffi eist Wuelbefannen beaflosst, doriwwer schwätze mir haut mat der Dieteticienne Lis Muller. Nieft Kaffi drénke kann een dat schwaarzt Gold och gutt an Desserte verschaffen an de Kaffissaz ass och e wonnerbaren Dünger.
Eng Serie vum Angie Maquil
Bibliographie Lis Muller:
Références
Evans J., R. J. (s.d.). Caffeine. StatPearls NCBI Bookshelf (nih.gov).
https://fr.wikipedia.org/wiki/Caf%C3%A9ine. (s.d.). Récupéré sur https://fr.wikipedia.org/.
https://www.anses.fr/fr/content/caf%C3%A9ine-et-sant%C3%A9. (2014). Récupéré sur www.anses.fr.
https://www.efsa.europa.eu/de/topics/topic/caffeine. (2015). Récupéré sur https://www.efsa.europa.eu/de.
M., G. (2020). Caffeine, the most frequently consumed psycholstimulant: a narrative review article . Fortschr. Neurol. Psychiatr.
Nehlig A. (2022, janvier). Effects of coffee on the Gastro-Intestinal Tract: A narrative Review and Literature update. Nutrients.
presse, I. s. (s.d.). La caféine à l'excès, nocive pour l'organisme. Récupéré sur https://presse.inserm.fr/la-cafeine-a-lexces-nocive-pour-lorganisme/19453/.
Racineux S., T. C. (2016). Le café c'est pas sorcier . Marabout.
Rodak K., K. I.-M. (2021). Caffeine as a Factor Influencing the Functioning of the Human Body-Friend or Foe? . Nutrients 2021, 13, 3088. https://doi.org/10.3390/nu13093088.